Little London Girl
heart broken
Selasa, 25 Mac 2014 | 1:04 PTG | 19 Words
broken, sad, lonely, hurt, upset, alone, depressed, suicidal, angry, hateful, breaking down, screaming, dead, empty, nothing, crying, shouting, giving up, hiding, wearing mask, cutting, horrible, down, hollow, worthless, misunderstood, lost, force, uneasy, tense, dominated, pessimistic, distrustful, tearful, crushed, offended, arching, wronged, shaky, timid, wary, pained, lifeless

i'm fine

aisyah okey . aisyah kuat . aisyah sado . takpe aisyah, allah ada . allah tau . stay strong myself 


Happy holidays !
Sabtu, 22 Mac 2014 | 12:33 PTG | 19 Words
hai hai :D
salam sabtu. hari ni 22/3
lambat lagi birthday aku, aisehh -..-

jadi as you all know , hari ni start cuti seminggu . cuti ni best ke tak ? hmmmm entah la. aku takde aktiviti sepanjang cuti ni . eventho tahun ni aku sma tapi kenapa tak nak buat kelas tambahan ? kenapaaaa.....
boleh mati kebosanan kalau cenggini YA ALLAH

homework pun cikgu tak bagi . kalau tahun lepas, kemain lagi. bnayaknya macam stok cuti sebulan pfttttt
habis dakwat pen ~~

aku takde idea lah nak update entry ni, ni pun sebab aku rasa macam dah lama sangat tak update blog. rasa kesian gitu lahh. kalau aku tak update sapa nak tolong update kan ? ye dokkk
bila tengok blog orang lain berlambak entry diorang update
jelesnye....

tapi nak buat macam mana kan , tu bakat diorang. tak semua orang dianugerahkan bakat mengarang ni okey ? so jangan kau berani berani nak menilai orang ..... errrr makin merepek dah aku ni . tajuk dah lari

okey back to tajuk tadi " hapyy holidays"

aku nak bagi ucapan ni dekat korang , baca elok elok tau

saya nur aisyah ingin mengucapkan selamat bercuti kepada adik-adik, akak-akak, abang-abang dan semuanya sekali . sepanjang cuti yang tak seberapa ni, diharapkan korang semua dapat jaga kesihatan . jangan main hujan, jangan minum ais bla bla bla .... next, jaga keselamatan korang . kepada abang abang moto, akak akak drifter ... berhati hati di jalan raya :*
thats all. aku malas nak fikir . bye

ni yang dinamakan entry hambar
 
 

WAFA i love youuuu
Khamis, 20 Mac 2014 | 4:27 PTG | 09 Words
Wafa nii baikk , comel , menyammpahh akuu !!! Hohohohohooh .. Wafa , kauu sayangg akuu takk ,, aku bencii kauu ! kauy tahu knape ? sbb kau nii baekkk !! AHAKSS ! ALAA , biolaaa 
Ya Hanana
| 3:55 PTG | 09 Words
Aku gilee suke dengan lagu nihh ! Lagu nih bestt ! Akuu suke ! sebab .. Lagu nii sedapp .. lirik dhie ::

ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد   بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد
dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad 
Telah muncul agama yang didukung,  dengan munculnya sang Nabi Ahmad

يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد  ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله
ya hana na bimuhammad   dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى   وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى
khusho bissab’il matsani   wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى   وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله
ma lahu fil kholqi tsani   wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر    لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر
min makkatillamma dzohar    liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW), 


وَافتخَرَت الُ مُضَر   بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام
waf takhorot aalu mudhor     bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا   وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا
athyabunnasi kholqon   wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا   سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله
dzikruhu ghorbaw wa syarqon    saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

يَاهَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام   المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام
shollu a’la khoiril anami   al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا   يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu  yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

يَا هَنَانَا


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/02/qasidah-ya-hanana-lirik-dan-maksud.html#ixzz2wUICJNzy

-Yang Lama-







http://aisyahbudakblog.blogspot.com/